Cinnamon buns

Cinnamon buns – adica pe romaneste, niste melci umpluti cu unt si scortisoara. Absolut dementiali, nu mai zic de mirosul de scortisoara din casa. Eu recunosc am infulecat 2 melci de astia asa calzi. Nu mai puteam de pofta.

Reteta este destul de usoara, iar modul de impachetare al melcilor il gasiti intr-un reel pe pagina mea de instagram bucatariacorinei.

Practic se face un aluat pe care il umpli cu o crema de unt, zahar si scortisoara si faci niste melcisori pe care ii ungi cu ou si ii lasi la cuptor pana se rumenesc usor.

Sunt pufosi si fragezi.

Ingrediente pentru aluat:

  • 125 ml lapte caldut
  • 5 g drojdie uscata
  • 25 g zahar
  • 38 g unt topit
  • 1 ou mic
  • 250 g faina
  • 1/2 lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingura scortisoara macinata

Mod de preparare:

  • Intr-un bol punem faina cernuta. Intr-un bol mixam laptele caldut, drojdia, zaharul si sarea. Turnam totul in mijlocul fainii, dupa care adaugam, oul si untul topit. Amestecam totul pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini;
  • Lasam aluatul la dospit pentru o ora pana cand isi dubleaza volumul;
  • Intre timp ne ocupam de crema. Punem intr-un bol zaharul, untul si scortisoara si le mixam pna cand obtinem o crema fina;
  • Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara peste care intindem bine crema de zahar si unt;
  • Impaturim foaia de aluat, dupa care taiem fasii de aluat late de 1 cm;
  • Luam fiecare fasie si o taiem din nou pe mijloc dar capatul nu il taiem.
  • Rasucim cele doua fasii si le dam o forma de melcisori. Lasam melcisorii la dospit pentru 30 de minute;
  • Ungem melcisorii cu putin ou amestecat cu lapte;
  • Dam tava la cuptor la 180 grade Celsius pentru aproximativ 20-25 minute sau pana sunt rumeniti deasupra;
  • Scoatem melcisorii din tava si ii pudram cu zahar pudra.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *