Crenvursti in aluat (Covridog)
Dupa cum stiti a inceput scoala…si odata cu ea vine si intrebarea….oare ce-i mai pun copilului la pachet?
Banuiesc ca majoritatea parintilor se confrunta cu aceasta dilema. Satula de clasicul sandvis si iaurt, am decis sa caut alternative mai tentante si apetisante pentru pachetelul de scoala, asa ca am dat search pe net si impreuna cu copiii mei, am ales dintr-o lista de idei, ce si-ar dori ei sa manance la scoala.
Primii pe lista au fost acesti minunati crenvursti in aluat sau covridogi, care au fost un succes si pe care i-am infulecat asa calzi, cu ketchup si mustar. Sunt gustosi si a doua zi.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 1 lingura zahar
- 1 lingura sare
- 300 ml apa calduta
- 60 g unt topit
- 16 crenvursti
- 3 l apa
- 4 linguri bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- seminte de susan
- seminte de mac
- seminte de floarea soarelui
- mix de seminte Sanovita
Mod de preparare:
- Punem faina cernuta intr-un vas impreuna cu sarea, facem o gropita in mijloc si punem apa, drojdia, untul topit. Framantam aluatul pana aceasta nu se mai lipeste de peretii vasului;
- Acoperim aluatul si il lasam la dospit pentru o ora;
- Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il mai framantam inca 5-10 minute, dupa care il impartim in 2 parti egale;
- Intindem cate o foaie de aluat dreptunghiulara, de cca 1/2 cm grosime;
- Taiem foaia in fasii. Luam fiecare crenvursti si il infasuram in aluat, fasiile trebuie sa se suprapuna si capetele trebuie lipite foarte bine (se vor desprinde in timpul fierberii daca nu sunt prinse bine);
- Intr-o oala punem cei 3 litri de apa in care adaugam bicarbonatul. Fierbem crenvurstii in aceasta apa. Sunt gata cand se ridica la suprafata;
- Ii scoatem cu o spumiera si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii ungem cu ou si presaram seminte de susan, mac sau ce mai avem la indemana. Eu am avut un mix de seminte de la Sanovita;
- Lasam tava la cuptor pentru aprox. 30 de minute la 180 °C sau pana cand sunt rumeniti.