Fursecuri cu lamaie/Lemon crinkle cookies

Fursecuri cu lamaie sau lemon crinkle cookies – fursecuri super fragede cu gust puternic de lamaie, care te duc instant cu gandul la sarbatorile de iarna.

Reteta este foarte simplu de preparat si contine putine ingrediente.

Aceste fursecuri se pot pastra foarte bine intr-o cutie inchisa ermetic pantru mai multe zile sau pentru o saptamana la frigider.

Ingrediente:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 350 g faina
  • 100 g zahar tos (va mai trebuie in plus pentru pudrat fursecurile)
  • 100 g zahar pudra(pentru pudrat fursecurile)
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 5 g praf de copt
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare

Mod de preparare:

  • Mixati untul moale cu zaharul tos, apoi adaugati ouale;
  • Mixati bine, adaugati coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt si sarea;
  • Amestecati bine pana va rezulta un aluat destul de lipicios. Veti fi tentati sa adaugati faina, dar nu trebuie;
  • Inveliti aluatul cu folie alimentara si il lasati 30 minute la congelator sau 2 ore in frigider;
  • Dupa cele 30 de minute scoateti aluatul din congelator, modelati bilute potrivite ca in imagine pe care le tavaliti in zahar tos mai intai dupa care in zahar pudra;
  • Asezati bilutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
  • Dupa ce ati modelat biluetele puneti-le repede in cuptor, deoarece trebuie sa ramana reci;
  • Lasati fursecurile la cuptor la 180 grade Celsius aproximativ 12-15 minute;
  • Le scoateti pe un gratar sa se raceasca si apoi serviti-le cu mare pofta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *