Melcisori cu pasta de masline

Melcisori cu pasta de masline…o reteta ce a pornit de  la un borcan de pasta cu masline Deluxe, pe care l-am primit la Food Bloggers Conference si cu care nu stiam ce sa fac.

Reteta este preluata de pe blogul Laurei Sava https://www.laurasava.ro/melcisori-cu-pasta-de-masline/

E un aperitiv foarte usor de facut…faci un aluat pe care il ungi cu pasta de masline, il rulezi si il tai in fasii.

Se servesc calzi si sunt foarte satiosi si gustosi.

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 180 g pasta masline (eu am avut un borcan din gama Deluxe)

Mod de preparare:

  • Se amesteca intr-un bol mare faina, drojdia amestecata cu zaharul si sarea dizolvata in laptele caldut, untul topit si galbenusurile. Se framanta bine ingredientele pana obtinem un aluat moale. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca timp de o ora intr-un loc calduros;

  • Dupa ce a crescut aluatul, se intinde cu sucitorul in forma de dreptunghi. Se unge uniform pasta de masline si se ruleaza aluatul;

  • Taiati aluatul in felii. Asezati feliile in tava tapetata cu foaie de copt (lasati spatiu intre ei, deoarece vor creste si mai mult in cuptor) si lasati in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de aprox. 30 minute sau pana cand sunt rumeniti.

  • Se servesc calzi.

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *