Tort de turta dulce cu crema de biscuiti

Acest tort l-am facut cu ocazia zilei de nastere a fetitei mele, care a vazut tortul pe o revista Good Food si bineinteles ca l-a vrut de ziua ei. La prima vedere pare un tort foarte complicat cu multe ingrediente, dar nu este chiar de speriat.

Are gust pregnant de turta dulce si blatul iese pufos si umed, incat nu este nevoie sa il insiropati. Mi s-a parut destul de dulce blatul, asa ca am redus cantitatea de zahar din crema de biscuiti.

Unt de biscuiti nu am gasit, asa ca am facut propriul unt de biscuiti. Am sfaramat 300 g biscuiti Leibniz, am turnat putin lapte caldut pe ei, cat sa ii inmoi si sa obtin o pasta. Separat am mixat 200 g unt moale, peste care am adaugat pasta de biscuiti, am amestecat pana am obtinut o crema fina,  pe care am combinat-o cu crema de branza si untul.

Tortul l-am decorat cu fulgi de cocos si cativa braduti din turta dulce facuta de mine. Pentru reteta de turta dulce reteta aici http://www.bucatariacorinei.ro/turta-dulce/

Ingrediente pentru blat:

  • 150 ml lapte
  • 3 linguri de melasa neagra (eu am inlocuit-o cu 3 linguri de miere de albine, deoarece nu am gasit melasa)
  • 225 ml ulei, plus extra pentru uns
  • 375 g faina
  • 3 lingurite praf copt
  • 1 si 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 375 g zahar
  • 1 si 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 si 1/2 lingurita ghimbir
  • 3 prafuri de cuisoare macinate
  • 300 ml lapte batut
  • 3 oua mari
  • 3 linguri de rom
  • 1 si 1/2 lingurita esenta vanilie

Ingrediente pentru crema de biscuiti:

  • 250 g unt foarte moale
  • 600 g zahar pudra (eu am pus doar 400, mi s-a parut prea mult 600)
  • 300 g crema de branza
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 200 g unt de biscuiti (se gaseste in Supermarketuri – eu nu am gasit si am facut propriul unt de biscuiti)
  • 50 g nuca cocos pentru decor
  • cativa biscuiti de turta dulce pentru decor

Mod de preparare:

  • Pune laptele si melasa intr-o cratita mica. Eu am pus lapte cu miere de albine si a iesit foarte bine si asa. Da in clocot la foc mic si amesteca pana la omogenizare, apoi lasa deoparte pentru a se raci;
  • Intre timp, unge cu ulei 3 tavi de 20 cm, cu baza detasabila, apoi tapeteaza bazele cu hartie de copt sau cu faina. Daca nu ai 3 tavi, poti folosi o singura tava ca in cazul meu. Eu am o tava de 24 cm diametrul si am facut blatul in 2 transe. Am impartit aluatul in 2 parti egale si am facut 2 blaturi pe care le-am impartit in 2, deoarece au iesit inalte. Incinge cuptorul la 180 °C;
  • Masoara faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si condimentele, apoi pune-le intr-un bol mare, impreuna cu 1 si 1/2 lingurita sare. Combina-le amestecand cu un tel;
  • Intr-o carafa, pune uleiul, laptele cu mierea de albine, laptele batut, ouale, romul si vanilia, apoi omogenizeaza compozitia;
  • Toarna ingredientele umede peste cele uscate si amesteca pana obtii un amestec fin si omogen;

  • Toarna-l in cele 3 tavi si coace-l 25-30 de minute, pana trece testul scobitorii. Cand s-au copt, lasa blaturile sa se raceasca. Se pot pastra in folie alimentara pana la 4 zile intr-un loc racoros;

  • Pentru a prepara crema, pune untul si jumatate din zaharul pudra intr-un bol. Combina-le cu o spatula, apoi bate-le cu mixerul pana obtii o crema fina. Adauga restul de zahar pudra, crema de branza, extractul de vanilie si untul de biscuiti. Amesteca din nou pana la omogenizare;

  • Transfera jumatate din crema intr-un alt bol si las-o deoparte. Foloseste crema ramasa intre blaturi si pentru a imbraca tortul intr-un strat subtire de crema;
  • Refrigereaza tortul 30 de minute si crema ramasa 20 de minute(scoate crema de la frigider cu 10 minute inainte de a decora tortul, pentru a se inmuia usor);
  • Cand primul strat de crema s-a stabilizat, scoate tortul din frigider si imbraca-l in crema ramasa. Netezeste marginile cu o spatula sau un cutit, iar deasupra formeaza un model neregulat, cu valuri;
  • Decoreaza tortul  cu nuca de cocos din abundenta, apoi asaza deasupra biscuiti de turta dulce;
  • Tortul se pastreaza la frigider si rezista timp de 2 zile.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *