Chec cu lamaie

mbp_9301_r1w

 Zilele trecute mi-era poftă de ceva dulce acrișor, ceva simplu și rapid de făcut. Pofta mea s-a materializat într-un chec cu gust de lămâie  aromat, pufos și glazurat.

Acest chec este perfect de servit dimineața la o cafea sau un ceai.

Ingrediente:

  • 260 g făină
  • 2 lingurițe praf copt
  • 300 g zahăr
  • 2 ouă mari
  • 265 g iaurt
  • 150 ml ulei
  • coajă rasă de la 2 lămâi

Pt. glazură:

  • sucul de la cele 2 lămâi
  • 100 g zahăr pudră

Pt. glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • suc de la o lămâie medie

 

Mod de preparare:

  • Ouăle cu zahărul, cu iaurtul și uleiul se mixează bine.

mbp_9270_r1w

  • Se adaugă ușor făina amestecată cu  praful de copt și coaja rasă a lămâilor.

mbp_9276_r1w

  • Se toarnă compoziția într-o formă de chec și se dă la cuptor aprox. 45 min. la 180°C (foc potrivit).

mbp_9287_r1w

  • Între timp se storc lămâile la care se adaugă zahărul pudră. Se amestecă bine și se însiropează prăjitura (rece nu caldă) cu o pensulă de bucătărie.
  • Se ține la frigider cel puțin o oră.
  • Pentru glazură, amestecăm zahărul pudră cu sucul de lămâie (adăugăm suc de lămâie până obținem o consistență semilichidă).
  • Distribuim glazura pe deasupra cu lingura (nu trebuie să fie uniform) apoi o lăsăm să se întărească.

mbp_9297_r1w

  • Checul se taie când este rece.

Poftă bună!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *