Tarta cu pere si gorgonzola

Tarta cu pere si gorgonzola – o gustare super rapida pentru zilele cand nu aveti timp sau chef sa gatiti.

Se prepara foarte usor si este o combinatie super delicioasa.

Aveti nevoie de un pachet de aluat foitaj, gorgonzola si pere. Mai puteti aduga cateva nuci pecan si cateva frunze de rozmarin . Eu nu am avut, asa ca am inlocuit cu ierburi Provence.

Merge de minune alaturi de un vin alb.

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 1 para mare
  • 120 g branza gorgonzola
  • 1 galbenus ou
  • ierburi Provence

Mod de preparare:

  • Desfaceti pachetul de aluat. De regula pachetele au cate doi foi. Intindeti o foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
  • Din cealalta foaie de aluat taiati niste fasii de aprox. 1 cm latime. Aceste fasii le lipiti peste cealalta foaie din tava astfel incat sa aveti un chenar. Intepati aluatul cu furculita din loc in loc. Restul de aluat care a ramas l-am folosit pentru a face niste pigs in blankets;
  • Asezati pe aluat felii subtiri de para, fara sa acoperiti marginile tartei;
  • Deasupra perelor puneti branza sfaramata bucati mici;
  • Presarati cateva ierburi de Provence deasupra sau putin rozmarin proaspat;
  • Luati un galbenus de ou, il bateti putin si il amestecati cu putin lapte sau apa;
  • Ungeti marginile tartei cu galbenus;
  • Dati tava la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si lasati tava la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute;
  • Serviti tarta alaturi de un pahar cu vin alb.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *