Tarta cu pere si gorgonzola
Tarta cu pere si gorgonzola – o gustare super rapida pentru zilele cand nu aveti timp sau chef sa gatiti.
Se prepara foarte usor si este o combinatie super delicioasa.
Aveti nevoie de un pachet de aluat foitaj, gorgonzola si pere. Mai puteti aduga cateva nuci pecan si cateva frunze de rozmarin . Eu nu am avut, asa ca am inlocuit cu ierburi Provence.
Merge de minune alaturi de un vin alb.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foitaj
- 1 para mare
- 120 g branza gorgonzola
- 1 galbenus ou
- ierburi Provence
Mod de preparare:
- Desfaceti pachetul de aluat. De regula pachetele au cate doi foi. Intindeti o foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
- Din cealalta foaie de aluat taiati niste fasii de aprox. 1 cm latime. Aceste fasii le lipiti peste cealalta foaie din tava astfel incat sa aveti un chenar. Intepati aluatul cu furculita din loc in loc. Restul de aluat care a ramas l-am folosit pentru a face niste pigs in blankets;
- Asezati pe aluat felii subtiri de para, fara sa acoperiti marginile tartei;
- Deasupra perelor puneti branza sfaramata bucati mici;
- Presarati cateva ierburi de Provence deasupra sau putin rozmarin proaspat;
- Luati un galbenus de ou, il bateti putin si il amestecati cu putin lapte sau apa;
- Ungeti marginile tartei cu galbenus;
- Dati tava la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si lasati tava la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute;
- Serviti tarta alaturi de un pahar cu vin alb.