Chec cu nutella si banane
Ingrediente:
- 3 oua
- 100 g zahar tos
- 75 ml ulei
- 2 banane coapte
- 75 g nutella (1 lingura mai plina)
- 1 lingurita bicarbonat de sosdiu
- 1 lingurita praf de copt
- 250 g faina
- nuci
- 1 varf cutit de sare
Mod de preparare:
- Se aprinde cuptorul la 180 C;
- O banana si jumatate se zdrobesc usor cu furculita astfel incat sa ramana bucati mai mari de banana. Cealalta banana o pastram pentru decorul final;
- Intr-un bol mai incapator mixam ouale cu zaharul si putina sare;
- Se adauga apoi cate putin uleiul si amestecam din nou;
- Se adauga in bol bananele zdrobite, nutella si o mana de nuci;
- Se amesteca usor cu o spatula astfel incat sa se pastreze bucatelele de banane si nutella sa ramana in bucati mici;
- Adaugam faina in care se adauga bicarbonat si praf de copt. O cernem si o incorporam usor peste compozitia de banane;
- Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si punem deasupra restul de banana feliata. Lasam la cuptor la 180 C pentru aproximativ 35-40 minute;
- Dupa coacere se scoate checul pe un gratar si se lasa la racorit apoi se taie in felii.