Fursecuri cu unt si stafide

De cateva saptamani mi-e gandul la fursecuri cu unt, spritate ca-n copilarie. Erau printre cele e mai bune dulciuri si tin minte ca imi placea foarte mult sa le prepar de la o varsta destul de mica.

Le faceam cu untura, dupa reteta mamei si foloseam forma aia speciala de spritat fursecuri pe care o montezi la masina de tocat. Asta era partea care imi placea cel mai mult, cand ieseau toate formele alea tepoase, apoi le asezam cu grija in tava.  De data asta am folosit unt si  sunt la fel de gustoase .

Forma de spritat a mamei nu o mai gasesc, s-a pierdut pe undeva,  asa ca am folosit un pos si le-am dat o forma rotunda si deasupra am pus cate o stafida. Le puteti pudra cu zahar vanilat.

Se pastreaza bine intr-o cutie inchisa ermetic…dar asta doar daca reusitit sa nu le mancati pe toate:))

 

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • putina sare
  • cateva stafide pentru decor

Mod de preparare:

  • Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si restul ingredientelor.
  • Se adauga treptat faina pana obtinem un aluat omogen destul de elastic;
  • Daca aveti o forma de spritat fursecuri care se monteaza la masina de tocat o puteti folosi. Eu nu am avut si am folosit un pos cu un dui larg;
  • Le-am posat direct pe foaia de copt in tava. Deasupra am pus cate o stafida;

  • Le lasam la cuptorul preincalzit la 170 °C pentru aproximativ 15- 20 minute;
  • Daca doriti le puteti pudra cu zahar vanilat.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *