Jaffa cupcakes

Jaffa cupcakes – cum s-ar traduce exact nu stiu…un fel de briose cu gust pregnant de portocala si ciocolata. Cert este ca mi-a atras atentia aceasta reteta preluata de pe Pinterest…la care eu am facut ceva modificari.

Este o reteta simpla si nu este neaparat necesar sa ornati briosele, pot fi consumate si asa sau pudrate cu zahar.

 

Ingrediente:

  • 50 g cacao
  • 175 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 225 g zahar
  • 175 g unt
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 175 ml lapte
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • sare
  • nutella

Ingrediente pentru sirop:

  • 1 portocala medie
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana apa

Ingrediente pentru crema ganache:

  • 200 ml frisca
  • 150 g ciocolata neagra 40 % cacao

Mod de preparare:

  • Intr-un bol amestecati cacaoa, faina, sarea, bicarbonatul de soda si zaharul;
  • Adaugati untul la temperatura camerei si amestecati din nou;

20180323_171245.jpg

  • Intr-un vas separat amestecati laptele si ouale. Adaugati amestecul lichid peste cel solid, amestecand cu un mixer;

20180323_171923.jpg

  • Adaugati coaja de portocala rasa si amestecati din nou;

20180323_172904.jpg

  • Asezati compozitia intr-o tava speciala de muffins si lasati sa se coaca la 180 grade pentru aproximativ 20-25 minute;

20180323_175609.jpg

  • Intre timp preparati crema ganache: puneti frisca lichida pe foc mic, adaugati ciocolata rupta bucatele. Asteptati 5 minute sa se topeasca ciocolata fara sa amestecati deloc. Dupa cele 5 minute incepeti sa amestecati usor pana se topeste toata ciocolata. Lasam sa se raceasca putin la temperatura camerei, dupa care introducem crema in frigider si o lasam aprox. 2 ore. Dupa ce s-a racit, scoatem crema din frigider si o mixam, pana isi dubleaza volumul, dar nu prea mult pentru ca se poate taia;

20180324_080446.jpg

  • Pentru siropul de zahar procedam astfel: taiem portocala in felii subtiri. Punem o craticioara pe foc, adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba si adaugam feliile de portocala. Le lasam aprox. 5 minute, apoi le scoatem pe un servetel de hartie.
  • Si acum punem totul cap la cap: luam cate o briosa, cu ajutorul unui dui de pos facem o gaura in mijloc,punem o lingurita de nutella in acea gaura. Deasupra ornam cu crema ganache, peste care infingem o jumatate de feliuta de portocala si voila avem niste briose pufoase, cremoase si gustoase.

20180324_081612.jpg

Pofta buna!

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *