Tort cu mascarpone

De ziua fiului meu, care a implinit 3 ani am vrut sa fac un tort special…si am zis sa fie un red velvet cake…stiti tortul acela rosu, cu crema alba…ei bine mie mi-a iesit un tort maroniu roscat (cu toate ca am urmat instructiunile asa cum spunea in reteta lui Teo http://www.teoskitchen.ro/2017/03/tort-red-velvet.html) nicidecum rosu aprins asa cum este reteta originala de tort red velvet. Data viitoare cand il voi face o sa reduc cantitatea de cacao sa vedem ce se intampla. Am folosit un colorant de la Dr Oetker, deci ar fi trebuit sa iasa culoarea aceea rosiatica. Asa ca am fost nevoita sa-l denumesc cumva…tort cu mascarpone…si chiar daca nu a iesit ce trebuia, gustul a fost desavarsit.

Ingrediente blat:

  • 300 g zahar
  • 120 g unt
  • 3 oua
  • 250 ml lapte batut
  • 1/2 lingurita colorant rosu
  • 2 linguri cacao
  • 275 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet alb
  • 1 lingurita bicarbonat
  • miezul de la pastaie de vanilie

Ingrediente crema:

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare:

  • Mixam untul moale la temperatura camerei pentru aprox. 7-8 minute, pana devine spuma;

20180215_190817.jpg

  • Adaugam ouale pe rand. Le batem separat ca pentru omleta si apoi le adaugam unul cate unul cu o lingura de faina din cantitatea de 275 g faina;

20180215_192057.jpg

  • Adaugam jumatate din cantitatea de faina cu jumatate din cantitatea de cacao si praful de copt. Amestecam bine;

20180215_193349.jpg

  • Adaugam laptele batut, vanilia si colorantul (eu am folosit colorant gel de la Dr. Oetker), amestecam iar si adaugam restul de faina si cacao;
  • La final adaugam bicarbonatul stins cu otet;
  • Eu am pus toata compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm, dar daca aveti 2 sau trei tavi puteti pune o cantitate egala in cele 2 sau trei tavi sa nu mai taiati blatul;

20180215_195335.jpg

  • Coacem blatul pe treapta de mijloc a cuptorului la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul scobitorii;

DSC_0255.JPG

  • Eu am lasat blatul la racit si l-am taiat abia a doua zi;

DSC_0258

  • Pentru crema, mixam bine mascarpone cu zaharul pudra pana obtinem o crema fina. Separat mixam frisca, pe care o adaugam peste crema de mascarpone;

DSC_0286.JPG

  • Taiem blatul in 3, punem crema intre blaturi si il puteti imbraca cu putina crema si frisca sau il puteti lasa asa simplu sa se vada straturile.

DSC_0291.JPG

DSC_0302.JPG

Pofta buna!

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *